CE ÎNSEAMNĂ

Fiecare dintre noi avem un venit în urma căruia plătim statului un impozit. Există însă şi posibilitatea ca 2% din aceşti bani să fie redirecţionaţi în funcţie de atitudinea pe care o avem. Potrivit acestei prevederi, noi, contribuabilii persoane fizice sau juridice putem să direcţionăm în fiecare an 2% din impozitul pe venit către o asociaţie sau fundaţie.

Direcţionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o sponsorizare, donaţie sau contribuţie. Este vorba de o sumă datorată statului (ca impozit) dar poţi decide modul şi cui va fi alocată. Prin completarea formularelor 230 sau 200 în funcţie de sursa ta de venit,  poți alege să direcţionezi 2% din impozitul pe venit către Astro Clubul Constanta, astfel încât să putem continua activitatea noastră.

Tu poți face diferența! Modul în care evoluează societatea depinde de gestul tău.

DE CE?

  • Este simplu și nu te costa nimic! Direcţionezi 2% din impozitul pe venit, virat deja la stat, către Astro Club Constanta. Contribui la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al tău!
  • Te poţi asigura că aceşti bani vor aduce zâmbete pe chipurile copiilor și familiilor lor.
  • Poţi contribui la continuarea şi dezvoltarea seriilor de evenimente şi campanii dedicate.

DACĂ AI VENITURI DIN SALARII:
Dacă ai venituri din salarii completează Declaraţia 230 (punctele I şi II). Suma corespunzătoare a 2% din impozit va fi calculată de către organele fiscale. Poţi lăsa căsuţa necompletată. Semnează formularul. Lasă data necompletată. O vom trece noi atunci când depunem formularul la Administraţia Financiară.
Anexa 230-Asociatia Club Astronom Experience

DACĂ AI VENITURI DIN ALTE SURSE:
Dacă ai venituri din alte surse completează Declaraţia 200 (punctul III). Acest formular este destinat pentru persoanele care obţin venituri din drepturi de autor, închirieri, activităţi independente, etc. Descarcă formularul 200, completează-l şi depune-l la Administraţia Financiară.
[În curand declarația]