Cerul nopții fascinează omenirea de mii de ani. Deși astronomia este cea mai veche știință de pe Pământ, iar noțiunile astronomice sunt folosite de fiecare dintre noi zi de zi, cunoaștem prea puțin din misterele Universului. Vom învăța împreună să privim stelele, să descoperim constelațiile și vom afla legenda fiecăreia.
Organizăm evenimente de anvergură ce vă dezvoltă viziunea asupra universului cosmic pentru că suntem pasionați de observațiile astronomice.

Vom învăța să ne orientăm pe bolta cerului și în teren, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. Avem posibilitatea de a admira Calea Lactee și de a privi prin telescop petele de pe Soare, craterele, munții și văile de pe Lună, planetele, Jupiter, Marte și Saturn, galaxiile, roiurile de stele și nebuloasele și vom face primii pași în fotografia de peisaj și astrofotografie.

CE FACEM NOI?

– realizăm observații astronomice pe timp de zi și de noapte, pentru ca voi să puteți observa diferite corpuri cerești;
– dezvoltăm la nivel național astronomia şi colaborarea dintre amatori şi profesionişti;
– popularizăm astronomia la nivel național în rândul maselor, promovăm şi dezvoltăm educaţia prin astronomie pentru tineret, ca formă de educaţie nonformală.

CE VĂ OFERIM?

– consiliere în ceea ce trebuie să știți când vreți să achiziționați un telescop astronomic;
– consiliere în instalarea și punerea în funcțiune a unui telescop astronomic;
– instructaj pentru a putea lucra cu un telescop astronomic;
– reparații și întreținere telescop astronomic;

OBSERVATORUL ASTRONOMIC CONSTANȚA

PROGRAM ZILNIC: 10-24 (în funcţie de condiţiile meteo)

Pe timpul zilei, la Observatorul Astronomic Constanţa puteţi urmări activitatea solară şi petele solare, cu ajutorul unui telescop solar special Coronado.
Pe toată durata zilei, în sala de cinema rulează proiecţii 3D pentru pasionaţii de astronomie şi nu numai: „Călătoria luminii în Univers”.

Întâlnirile de seară încep la ora 18:30 cu o spectaculoasă proiecţie 3D, cu durata de aprox. 50 minute, în care vă sunt dezvăluite tainele Universului şi ale sistemului nostru solar. După terminarea proiecţiei, observaţi prin telescoape numeroase corpuri cereşti şi primiţi informaţii specializate despre planetele Jupiter, Marte şi Saturn, despre Luna – satelitul nostru natural, despre diversele constelaţii vizibile, aflaţi diferenţa dintre o stea tânără şi una bătrână şi descoperiţi steaua dublă din Carul Mare.

Vă aşteptăm în fiecare zi la Observatorul Astronomic Constanţa!